Kaş Kaldırma Estetiği Hakkında Bilgi

Kaş Kaldırma Estetiği

Kaşlar, yüze anlam katan ve yüz ifadesini de belirleyen yapı taşlarının başında yer alır. Zamanla kaş altındaki yağ dokusu, bağ dokusu ve kemik dokularda meydana gelen değişimler, kaşlarda belirgin şekilde düşüklüğe neden olabilir.

Kaş düşüklüğü, estetik görünümü büyük ölçüde bozar. Aynı zamanda göz kapağının üzerine yığılma yapıp görme kalitesini de engelleyebilir. Bu durumda ise kaş kaldırma ameliyatı ile kaşlardaki yorgun ya da mutsuz görünüm düzeltilir. Bu operasyon ile gözün üzerindeki ağırlık hissinden de kurtulmak mümkün hale gelir.

Aşırı orandaki kaş düşüklüğü sebebiyle kaş kaldırma ameliyatı yaptıran çok sayıda hasta, ameliyat sonrasında görme alanlarının büyük ölçüde genişlediğini ifade eder.

Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

Kişilerin anatomik yapılarına ve ihtiyaçlarına yönelik çok sayıda hem ameliyatlı hem de ameliyatsız kaş kaldırma teknikleri vardır. Ameliyatsız teknikler arasında dolgu, botulinum toksini, cihazı işlemler ve ip uygulamaları yer alır. Ameliyatlı teknikler arasında ise göz kapağı kıvrımında kaşın üzerinde ya da saç hizasında girilip yapılan farklı yöntemler vardır. 

Kaş kaldırma ameliyatları, çoğu zaman göz kapağı ameliyatları ile kombine şekilde yapılır. Bu durum ise hem göz kapaklarına, hem de kaş ile alına daha uzun süre genç bir görünüm sağlar. Kaş kaldırma ameliyatında sıklıkla kullanılan bir teknik de göz kapağındaki deri fazlalılıklarının alındığı blefaroplasti ameliyatıdır. Bu teknik, aynı gizli kesi içinden gerçekleştirilen bir tekniktir. Bu durumda yeni bir kesi yapılmaz. Böylece iz ihtimali de yoktur. Kapağın içerisinden yukarı doğru kaşın dış kısımları serbestleştirilir. Ardından da arzu edilen yükseklikte ve kemik üzerindeki dokuya iç kısımdan tutturulur. Bu yöntem ile kaşın sadece dış kısmı yükseltilir.

Kaş Kaldırma Estetiği Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma estetiği; lokal anestezi ya da uyku hali anestezisi ile yapılır. Endoskopik yöntemlerden ise çoğu zaman genel anestezi tercih edilir. Ameliyat yöntemine göre kesiler bistüri, elektrokoter ya da radyofrekans cihazları ile yapılır. Her yöntemin kendine özel farklı dikiş materyali ve sabitleme tekniği bulunur.

Kaşın üstünden direkt teknikle yapılacak olan kaş yükseltme ameliyatında, saçlı kısmın üzerinden yüzeysel şekilde kesi yapılır. Ardından da saç köklerine zarar vermeyecek bir yöntem aracılığıyla kesi derinleştirilir. Bu şekilde hem kaşta saç kaybı engellenir hem de kesi izi kamufle edilir. Fakat bu noktada cerrahın tecrübesi son derece önemlidir. Muayene ile önceden belirlenen  miktarda doku çıkartılıp, öncesinde derin doku gömülü dikişler aracılığıyla ardından da cilt dokusu kozmetik dikişler ile güzelce kapatılır. Kesinin uçlarında iz engelleyici Z-plasti yöntemleri kullanılır. Kesi yerlerinin üzerine steril bantlar yapıştırılır operasyon sonlandırılır.

Kaş Kaldırma Estetiği İyileşme Süreci

Kaş kaldırma ameliyatının sonrasında iyileşme dönemi çoğu zaman sorunsuz geçer. Hastalar, aşırı oranda efor gerektirmeyen günlük aktivitelere devam edebilir. Her operasyonda olduğu gibi bu teknikte de şişlik ya da morluk ihtimali vardır. Bu durumlar ise uygulanan tekniğe bağlı olarak 1 ile 2 gün ya da 1 ile 2 hafta arasında değişir. Bu dönemde belirgin ağrılar görülmez. İlk 1 ile 2 gün boyunca kaşları hareket ettirmede biraz zorluk yaşanabilir. Endoskopik teknikte ise alında da geçici şekilde his kaybı olabilir. Genel olarak yara olan yerlere 5 gün su değdirilmemesi önerilir. Operasyonun dikişleri ise genel olarak 7 ile 10uncu günlerde alınır.

Ameliyattan Sonra İyileşme Süreci

Yüz germe ameliyatından sonra doktorunuz ağrı kesici ilaç yazabilir. Tedavi sürecinde şişme ve morarma ile birlikte biraz ağrı veya rahatsızlık olması yaygın ve beklenen bir durumdur. Doktorunuz, pansumanları ne zaman çıkarmanız gerektiğini size bildirecektir. Ayrıca tüm bu iyileşme sürecinde düzenli olarak doktorunuzla görüşmeli ve gerekli kontrolleri yaptırmalısınız.

Yüz germe işlemi sonrasında şişlik azaldığında, yüzünüzdeki değişimi ve farkı görebilirsiniz. Cildinizin normal görünüme kavuşması ve şişliklerin tamamen iyileşmesi birkaç ay sürebilir.

Normal günlük yaşantınıza devam etmeden önce yaklaşık 2 hafta kadar dinlenmelisiniz. Spor gibi daha yorucu işler yapmak için yaklaşık 4 hafta dinlenmeniz iyi olacaktır. İyileşme süreci herkes için farklı gelişebildiği için en doğru bilgileri doktorunuzdan alabilirsiniz.

Yüz germe ameliyatından sonra güzelliğinizi korumak ve etkilerin kalıcı olması için aşağıdakilere dikkat etmeniz iyi olacaktır.

  • Yüzünüzü günlük olarak nemlendirmelisiniz.
  • Direkt olarak güneş ışığına çıkmamalısınız.
  • Uyku düzeninize dikkat etmelisiniz.
  • Dengeli beslenmelisiniz.
  • Bolca su içmelisiniz.

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555