Kaş Ekimi Hakkında Bilgi

Kaş Ekimi

Kaşlar yüzümüzdeki ifadenin temelini oluşturur ve yüzümüzü çerçeveler. Kaşların görünümü hafife alınsa da kaşlar yüzün ifadesini ve görünümü büyük ölçüde etkiler. Özellikle de kadınların yaptırdığı kaş alma işlemleri yanlış yapıldığında kaş küsmesi denen bir durum ortaya çıkabilir. Yanlış alınan kaş kökleri bir daha çıkmayarak kaşın ince ve şekilsiz kalmasına yol açabilir. Ya da genetik nedenlerden dolayı bir kaş dökülmesi sorunu yüzün ifadesini tamamen bozabilir. Bu durumların çözümü ise kaş ekimi işlemidir. 

Kaş ekimi işlemi dökülen kaşların ekilerek yüze ifadesinin tekrar kazandırılmasını sağlar. Bu işlemde mevcut bulunan sağlıklı kaş kökleri donör olarak alınarak dökülen yerlere ekim yapılır. İşlemde temel amaç sağlıklı kaş köklerine zarar vermeden ekim yaparak dolgun, sağlıklı kaşlar oluşturmaktır. Kaş ekimi işlemi için genetik kaş dökülme sorunu olanlar, kaş alma işleminden mağdur olup kaşı azalmış olanlar, kaş yolma rahatsızlığından ötürü kaşında açılmalar olan kişiler ideal adaylardır.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Türkiye’de oldukça sık yapılan bu işlem için ilk aşama kaşın yapısının değerlendirilmesi ve yüze en uygun kaş şeklinin çizilmesidir. Yüzün şekli ve hastanın istekleri dikkate alınarak en uygun kaş şekli çizilir ve ekim işlemi bu kaş şeklini oluşturmak üzere yapılır. Kaş ekimi işlemi lokal anestezi ile acısız şekilde yapılır. 

Ekim işlemine önce sağlıklı donör kaş köklerinin greftlenmesi ile başlanır. Alınan kaşlar dökülmüş ve eksilmiş alanlara teker teker ekilir. Dolgun kaşlar ve estetik bir görünüm esas alınarak ekim işlemi yapılır. tüm işlem yaklaşık olarak 3 ile 4 saat arasında sürer. İşlemden sonra ilk 3 ay içerisinde kaşlar çıkmaya başlar. Kaşın son halini alması ise 7 ile 8 ay arasında bir süre alacaktır.

İşlem Sonrası Süreç

Kaş ekimi işleminden sonra kaşlarda kızarıklık, ödem ve kaşıntı olabilir. Bu sıkıntıların kısa sürede kaybolması beklenir. Kaş bakımı en iyi sonuçların alınması için oldukça önemlidir. İşlemden sonraki ilk günlerde pansuman yapılması gerekir. Kaşların düzgün iyileşmesi için kaşımamak ve işlem bölgesini irite etmemek gerekir. Enfeksiyon riskinden korunmak için bir süre su ile temas etmemek gereklidir. 

Kaşlar ekildikten sonra ekilen bölgelerde kabuklanma olacaktır. Bu kabuklar zamanla dökülecek ve ekim yerleri iyileşecektir. İşlemden 2 ya da 3 hafta sonra ekilen kaşların döküldüğü görülür. Bu normal sürecin bir parçasıdır. Birkaç ay içerisinde dökülen kaşların yerine yenileri çıkacak ve ortalama 7 ay içerisinde kaşlar nihai görünümüne ulaşacaktır.

Kaş Ekiminin Avantajları Nelerdir?

  • Öncelikle kaşı seyrek olan kadınlar için kaş ekiminin en büyük avantajı her gün çeşitli kalemler ve benzeri materyallerle kaş doldurma zahmetinden kurtulmaktır. 
  • Kaşı ektirme ile kaş dövmesi, kaş çizdirme gibi yöntemlerin doğal olmayan sonuçlarının aksine doğal ve kalıcı sonuçlar elde edilir. 
  • Kaşın yüze kattığı ifade ve estetik görünüm ektirme ile doğal bir şekilde en güzel haliyle sağlanır. 
  • Estetik doktorlarının yüzünüze çizeceği size en uygun kaş şekline kaş ektirme işlemi ile ulaşılır.
  • Bu işlem zaman zaman tekrarlanabilen bir işlemdir. Yani kaşlarınız tekrar belirli sebeplerle incelirse bu işlem tekrarlanabilir. 

Kaş ektirme işlemi Türkiye’de sıklıkla yapılan bir işlemdir. Uzmanlar tarafından yapılan bu işlem özellikle de kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Bu işlem ile doğal görünen sağlıklı kaşlara ve estetik bir ifadeye kavuşmak mümkündür.

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555