Rinoplasti Hakkında Bilgi

Burun Estetiği

Türkiye’de ve tüm dünyada en çok tercih edilen estetik operasyonlardan biri burun estetiğidir. Burnun görünümü kişinin genel yüz görünümünü etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Güzellik anlayışının değişmesiyle beraber günümüzde daha küçük, kalkık, kemersiz burunlar daha güzel görünmektedir. Burnunun görünümünden mutsuz olan kişiler özgüvenlerini tazelemek amacıyla burun estetiği operasyonlarına başvurabilir. 

Burun estetiği yalnızca estetik kaygılar nedeniyle yapılmaz, aynı zamanda septum eğriliği ya da burun kırığı olan, bu nedenle nefes almakta zorluk çeken kişiler de bu operasyon sayesinde çözüme kavuşabilir. Burun estetiği ile daha küçük, simetrik, kalkık ve estetik burunlar elde edilirken burun şekline bağlı olan solunum sorunlarının da çözümü sağlanır.

Burun Estetiği Teknikleri

Bu operasyonu olmak isteyen kişilerin önüne açık ve kapalı olmak üzere iki temel burun estetiği tekniği çıkar. Her iki teknik de oldukça başarılı sonuçlar çıkarsa da bu tekniklerin bazı avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Kapalı rinoplasti tekniğinde buruna yapılan kesiler burun delikleri içerisinden yapılır. Bu nedenle dışardan hiçbir dikiş izi görülmez. Bu tekniğin dikiş izi olmaması, çabuk iyileşmesi, daha az ödem olması gibi bazı avantajları bulunmaktadır. Ancak kapalı yapılan bu operasyonda cerrahın hareket alanı kısıtlıdır.

Açık rinoplasti ise burun derisinin septum altından kesi atılarak kaldırılması durumu söz konusudur. Bu yöntemde cerrahın hareket alanı daha açıktır. Cerrah bu yöntemde buruna verdiği şekli daha kolay şekilde kontrol edebilir. Bu yöntemde kapalı yöntemin aksine burnun altında minik bir dikiş izi kalacaktır. Ancak bu iz göz ardı edilecek kadar belirsizdir. Bu yöntemin en büyük dezavantajları; iyileşme sürecinin uzun olması, morluk ve ödem görülmesidir.

Ameliyat Sonrası Bakım

Burun estetiği ameliyatları sonrasında hastaların belirli noktalara dikkat etmesi iyileşme sürecini direkt olarak etkileyecektir. Burun estetiği ameliyatının iyileşme süreci birçok kişiyi korkutsa da genelse sorunsuz şekilde süreç tamamlanmaktadır. Ameliyat sonrası buruna bir atel takılır. Duruma ve doktorun tercihlerine göre tampon da takılabilir. 7 gün sonra bu atel ve tamponlar çıkarılıp yerine bandaj takılır. Bandajın burunda bir hafta kalmasının ardından o da çıkarılarak burun tamamen açılmış olur.

Burun estetiği ameliyatından sonra kısa süreli morluk ve şişlik görülebilir. Morluklar 15 gün sonra kendiliğinden geçer. Şişliklerin büyük bir bölümü de ameliyatın ilk aylarında iner ancak tamamının inip burnun nihai şeklini alması 6 ay ile 1 yıl vakit alabilir. Ameliyattan sonra yoğun şişliklerden ötürü bir süre burunda tıkanıklık oluşabilir. Bu tıkanıklık da 2 hafta içerisinde geçecektir. 

Ameliyattan sonra ilk 48 saatte buz torbası kullanmak morluk ve şişliklerin azaltılmasında yardımcı olacaktır. Rinoplasti ameliyatı olan kişiler genellikle 2 hafta içerisinde normal yaşantılarına dönebilirler. Ancak 3 ile 6 hafta egzersiz yapmamak gerekir. Bir yıl içerisinde tüm şişliklerin inmesi ve burnun tam şekil alması mümkün olacaktır.

Türkiye’de Burun Estetiği

Türkiye burun estetiği konusunda önde gelen ülkelerden bir tanesidir. Genetik olarak kemikli burun yapısına sahip olan Türkler için burun estetiği, estetik operasyonlar içerisinde ilk sırada gelmektedir. Türkiye’nin rinoplasti konusunda dünya çapında da bir ünü bulunmaktadır. Dünyanın her yerinden insan Türkiye’ye bu operasyonu olmak için gelmektedir. Geliştirilmiş teknikler ve uzman cerrahlarla yapılan bu operasyon yüze uygun bir burun için oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555