Gamze Estetiği Hakkında Bilgi

Gamze Estetiği

Genellikle yüz bölgesinde gülümseyince ortaya çıkan çukur olarak tanımlanabilen gamze; bel, kalça, çene ve yanaklarda doğuştan var olur. Gamze estetiği, gamzesi olmayan kişilerin daha güzel bir görünüme sahip olacakları düşüncesiyle yaptırmış oldukları operasyondur. 

Hem kadınlar hem de erkekler arasında yaygın olan bu operasyonda, istenilen bölge üzerinde kas dokusunun işlevini yerine getiremeyecek ve görevini oldukça yavaş gerçekleştirebilecek işlemler yapılır. Böylelikle gamze çukurları meydana gelir. 

Ortalama 15-20 dakikalık bir süre içerisinde yapılan gamze estetiği ameliyatı sonucunda oluşturulan gamzeler, gülümseme ve konuşma gibi kasların çalışmasının gerektiği durumlarda belirginleşir. Lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilen bu ameliyat öncesinde hangi bölgede gamze estetiğinin uygun olduğuna hasta ve doktor beraber karar vermelidir.

Gamze Estetiği Kimlere ve Nasıl Yapılır?

Yanaklarda gamze oluşmasının asıl sebebi çiğneme kaslarının zayıf ve yeterince işlevsel olmamasıdır. Kişilerin dış görünümüne ayrı bir hava ve sempatiklik kazandıran gamze yapısı, pek çok kişinin ilgisini çeker. Bu nedenle estetiksel yöntemler ile gamze sahibi olmak isteyen kişilerin sayısı da oldukça fazladır. Herhangi bir yaş kısıtlaması gerektirmeyen bu estetik türünü isteyen herkes yaptırabilir. 

Gamze estetiği ameliyatı, kısa süren ve acısız olmasıyla bilinen bir işlemdir. Maksimum 1 saat süren bu ameliyat süresi boyunca, lokal anestezi yöntemi tercih edilir. Hastalar ameliyat esnasında herhangi bir ağrı hissetmezler ve ameliyat bittikten sonra da istedikleri gamze görünümünü elde etmiş olurlar. Operasyona başlamadan önce hasta ve doktor gamzenin yapılacak olduğu bölgeyi sağlık durumunu göz önünde bulundurarak belirler. Belirlenen bölgede ağız içinden girilerek mukozada yer alan kas ile yanak derisi alınarak bölgesel işlevlerde zayıflama sağlanır. Ardından işlemin bitmesine yakın kendiliğinden eriyen dikişler yapılarak gamze estetiği ameliyatı sonlandırılır.

Gamze Estetiği Yaptırmak İsteyen Kişilerin Bilmesi Gerekenler

Gamze, kimi insanlarda doğuştan var olan ve mimik kaslarında oluşan boşluklara verilen isimdir. Gamze görünümüne sahip olmak isteyen kişilerin yaptırdığı gamze estetiği, birçok bölge üzerinde uygulanabilen bir operasyondur. Hastalar, operasyon sürecinin tamamını uzman bir doktora danışarak yürütmelidir. 

Operasyon tamamlandıktan sonra meydana gelen gamze görünümünden memnun olmayan hastalar, eski hallerine dönmek için tekrardan bir operasyon geçirebilirler. Gamzelerin geri alınması da baştan oluşturulması gibi kolay ve ağrısız geçen bir süreçtir. Ancak her ameliyat gibi gamze estetiğinin de bazı riskleri ve yan etkileri vardır. Ağrı, şişkinlik ve kızarıklık gibi yan etkileri bulunan bu estetik ameliyatının bölgesel enfeksiyon oluşturma riski de söz konusudur. Bu gibi durumlarla karşılaşan hastaların hızlı bir şekilde uzman doktordan yardım alması ve gerekli ilaçsal tedavi yöntemlerini uygulamaya başlaması gerekir.

Gamze Estetiği Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gamze estetiği operasyon süreci bittikten sonraki ilk gün, hastalar tükettikleri yiyeceklere ve içeceklere dikkat etmelidir. İlk gün yumuşak ve estetiğin yapıldığı bölgeyi yormayacak besinler tercih edilmelidir. Ameliyattan sonraki ilk bir hafta, bölge üzerinde morarma ve hafif oranda şişlikler görülebilir ve hasta da çok sancılı olmayacak şekilde ağrılar hissedebilir. Bu tarz durumlarda doktorların önermiş olduğu antibiyotik ve ağrı kesici ilaçları kullanılmalıdır. Gamze estetiği yanak içerisinden yapıldığı için yüzde herhangi bir iz görüntüsü oluşmaz. Ameliyatla oluşturulan gamzenin bölgeye tam anlamıyla oturması için ortalama 2 hafta geçmelidir.

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555