Kadın Saç Ekimi Hakkında Bilgi

Kadın Saç Ekimi

Saç dökülmesi denince akla ilk erkekler gelse de kadınlarda da belirli nedenlerden dolayı saç dökülmesi sorunu ile karşılaşılabilir. Saç kıran gibi hastalıkların sonucunda ya da genetik nedenlerden dolayı kadınlarda saç dökülmesi görülebilir. Bu gibi durumlarda kadın saç ekimi yöntemleri uygulanabilir. Kadın saç ekimi işlemi tıpkı erkek saç ekimi işlemi gibi yapılır. Ama bazı farklar bulunmaktadır.

Kadın Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Kadınlar için saçların görünümü oldukça büyük önem taşımaktadır. Bütün kadınlar saçlarının güzel ve sağlıklı görünmesini ister. Çeşitli nedenlerden dolayı saç dökülmesi olduğunda bu birçok yönden bir kadın için büyük bir sorundur. 

Saç ekimi işlemleri erkeklere yapıldığı gibi kadınlara da hem DHI hem de Safir FUE yöntemleri ile  saç ekimi yapılabilir. Saç ekimi yaptırmak isteyen kadınların aklındaki en büyük soru ekimden önce saç traşının yapılıp yapılmayacağıdır. DHI yöntemi ile saç traşına gerek kalmadan saç ekimi yapılır. 

DHI yönteminde saç kökleri sağlıklı bölgelerden DHI kalemi ile alınarak dökülme olan yerlere ekilir. Bu yöntemde kafa derisi üzerinde kanallar açmaya gerek kalmadan ekim işlemi yapılır. DHI yöntemi de FUE yöntemi gibi kadın saç ekimi işlemlerinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. 

Saç ekimi işleminde sağlıklı saç kökleri alınarak dökülmenin olduğu yerlere ekilir. Genellikle enseden alınan kökler kafada seyrek kısımlara ekilir. Ekim yapılırken doğallık esas alınır. Saç çizgisi de yüze en uygun şekilde çizilir. Saçtaki seyrek kısımlar alınan greftlerle doldurularak daha dolgun saçlar ve daha güzel bir görünüm sağlanır. Saç ekimi uzmanları ile doğru yöntemlerle yapıldığında saç ekimi, büyük bir oranda olumlu sonuçlar verecek bir işlemdir.

Kadın Saç Ekimi İçin Aşamalar

Öncelikle ilk aşamada saç dökülmesinin derecesi ve sağlıklı saç tellerinin durumu kontrol edilir. Dökülme nedeniyle saç çizgisinde bozulmalar olmuş olan kadınlar için saç çizgisi yüze uygun şekilde çizilir. Bu çizim baz alınarak ekim işlemleri yapılır.

Saç ekimi yapılmaya greftlerin alınmasıyla başlanır. Greftler genellikle başın arka kısmındaki sağlıklı bölgelerden alınır. Buralardan alınan saçlar dökülme olan yerlere ekilir. Kadın saç ekimi genellikle tam bir dökülme sonrasında değil, seyrekleşme sonucunda yapılmaktadır. Bu nedenle greftler ekilirken saçın sık ve hacimli görünmesi amaçlanır. 

FUE yönteminde saça mikro kanallar açılır ve toplanan greftler bu kanallara yerleştirilir. Bu işlem yapılmadan önce kafa derisine lokal anestezi yapılır. Bu sayede hasta işlem sırasında acı hissetmez.

Greftler önceden planlanan saç çizgisine uygun şekilde yerleştirilir. Yerleştirme yapılırken saçın yönüne ve sıklığına dikkat edilir. Saç kökleri 45 derecelik açı ile kafaya yerleştirilir. Doğal durması esas alınarak yapılan yerleştirme işlemi sonrasında saçın dolgun durması sağlanır.

Kadın Saç Ekiminin Avantajları

  • Genetik nedenler, stres, çeşitli hastalıklar nedeniyle dökülen ve tekrar çıkmayan saçları, kadın saç ekimi yöntemi ile tekrar kazanmak mümkündür.
  • Saç ekimi sırasında yüze en uygun saç çizgisi oluşturularak ekim yapılır. 
  • Kadınların en büyük aksesuarı olan saçlar saç ekimi ile yeniden kazanılabilir. 
  • Saç dökülmesi sorunu yaşayan kadınlar bu yöntemle sağlıklı saçlarına yeniden kavuşabilir.

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555