Kalça İmplantı Hakkında Bilgi

Kalça İmplantı

Güzellik anlayışının değişmesi ile birlikte son yıllarda popüler olan estetik operasyonlardan biri de kalça implantıdır. Son yıllarda dolgun ve yuvarlak kalçalar herkes tarafından istenen bir özellik haline geldi. Sporla ve doğal yöntemlerle yuvarlak kalçalara ulaşamayan kişiler için kalça implantı çözüm yolu oluyor. Güzel ve kıvrımlı bir vücuda ulaşmak isteyenler için bu implantlar oldukça güzel sonuçlar doğurabiliyor.

Kalça İmplantı Nedir?

Kalça implantları kalçaya şekil ve hacim kazandırmak için yerleştirilen protezlerdir. Bu implantlar genellikle silikondan yapılır. Silikon implantlar oldukça dayanıklıdır. Bu operasyonda yerleştirilen implantların dayanıklı olması oldukça önemlidir. Çünkü oturma pozisyonunda tüm ağırlık bu implantlara binecektir. Bu nedenle dayanıklı olmaları gerekir.

Silikon implatların birçok avantajı bulunmaktadır. Öncelikle bu implatlar vücuda uyumludur ve alerjik reaksiyona sebep olmaz. Ayrıca bu yöntemde asimetri riski yoktur. Silikonların boyutları ayarlanarak kalçanın görünümü de ayarlanabilir. Daha doğal dolgunlukta kalçalara sahip olmak isteyen kişiler küçük ebatlı silikonları tercih edebilir. 

Kalça implantı yapılırken kuyruk sokumundan bir kesi atılarak silikonlar yerleştirilir. Tıpkı meme büyütme işlemlerinde olduğu gibi silikonlar kasın üzerine yerleştirilir. Ameliyat izi ise bir yıl gibi bir sürenin sonunda hemen hemen görünmez bir hale gelir. Hasta kısa bir zaman sonra iyileşerek istediği yuvarlak kalça görünümüne kavuşur.

Ameliyat Sonrası Süreç

Her operasyonda olduğu gibi kalça implantı operasyonunda da ameliyat sonrasında hastaları bir iyileşme süreci bekler. Bu süreç acılı olmasa da zahmetli bir süreçtir. Hastanın iki hafta gibi bir süre boyunca işe geri dönmemesi önerilir. Ayrıca ameliyattan sonra ilk 1 hafta hastanın sırt üstü yatmaması ve popo üstü oturmaması gerekir.

Operasyon uzman cerrahlar tarafından steril bir ortamda yapılmış olsa da enfeksiyon riskine karşı önlem amaçlı hastanın bir süre antibiyotik kullanması önerilir. İlk iki haftalık süreç tamamlandıktan sonra hastalar oturmaya ve sırt üstü yatmaya devam edebilirler. Bu süreçten sonra iş hayatına dönüş yapmak da mümkün olacaktır. Hastalar bir buçuk ayın ardından hafif tempoyla spor yapmaya da başlayabilirler.

Silikon Kalça İmplantının Avantajları

  • Öncelikle bu yöntemin en büyük avantajlarından biri kalıcı olmasıdır. Diğer yöntemlerin aksine silikon implantlar seneler sonra bile ilk günkü görünümlerini korur.
  • Bu yöntemde kişiler silikonların boyutunu seçerek kalçalarını istedikleri kadar büyütebilirler. Bu noktada kişinin kendi estetik anlayışı baz alınarak silikon boyutu seçilir. Sonuç olarak hasta istediği büyüklükteki dolgun kalçalara ulaşmış olur. 
  • Silikon implant yönteminde her iki kalçaya da aynı büyüklükteki silikonlar yerleştirileceği için asimetri olması gibi sorunların da önüne geçilmiş olur.
  • Silikonların pürüzsüz görüntüsü sayesinde kalçaların dolgun görünmesinin yanında pürüzsüz görünmesi de sağlanır.

Türkiye’de Kalça İmplantı

Kalça implantı operasyonu Türkiye’de de oldukça yaygın olarak yapılan bir operasyondur. Özellikle de değişen güzellik algısı nedeniyle kadınlar dolgun ve kıvrımlı vücutlara sahip olmak istemektedir. Bu nedenle kalça implantı operasyonu da şu sıralar giderek popülerleşen operasyonlar arasında girmektedir. Uzman doktorlar tarafından yapılan bu operasyon için Dünya’nın her yerinden hasta Türkiye’ ye gelmektedir.

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555