Liposuction Hakkında Bilgi

Liposuction

Vücudunun belirli bölgelerinde inatla erimeyen yağlar bulunan ve bundan rahatsız olan kişiler için liposuction inceltme ve şekillendirme yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu operasyon daha ince ve daha şekilli bir vücut isteyen kişiler için oldukça idealdir. 

Vücudun bazı bölgelerinde diyet ve egzersize yanıt vermeyen inatçı yağlar bulunabilir. Bu yağlar kimi zaman vücut formunu bozarak estetik olmayan bir görüntü oluşturabilir. Bu durumda liposuction uygulaması yardıma koşmaktadır. Vücuttaki yağların kanallar yardımıyla alınıp çıkarıldığı bu yöntemde vücudun daha şekilli ve ince olması sağlanır.

Liposuction Kimler İçin Uygundur?

Öncelikle bu işlemi yaptırmak isteyen kişilerin bunun bir zayıflama yöntemi değil şekillendirme yöntemi olduğunu bilmesi gerekir. Bu işlem genelde diyet ve sporla incelmeyen bölgesel yağların olduğu bölgeleri inceltmek amacıyla yapılır. Bölgesel yağlar dışında kilo problemi olan kişilerin bu işlemi yaptırmadan önce kilo vermesi gerekir. 

Bu uygulama birçok bölgeye yapılabilen bir uygulamadır. Karın bölgesi birçok kişi için sorun oluşturan bir bölge olduğundan liposuction da en çok karın bölgesine yapılır. Ancak bacak, kalça, bel, diz gibi bölgelere de bu işlem yapılabilir. 

Liposuction genel olarak bu ameliyata uygun kadın ya da erkek herkes için yapılabilir. Ancak hamile ya da yeni doğum yapmış kişilere bu ameliyat yapılmaz. Kalp hastalığı olanlar, diyabet gibi hastalıkları olanlara ise gerekli testler yapılarak bu ameliyat yapılabilir. 

Liposuction ameliyatı için yaş faktörü bir engel teşkil etmez. 18 yaşından büyük herkese bu ameliyat yapılabilir. Ancak derinin elastikiyetini yitirmesi nedeniyle bazı ileri yaşta kişilere bu operasyon uygulanmaz.

Hangi Durumlarda Liposuction İşe Yaramaz?

Liposuction oldukça başarılı sonuçlar veren bir yöntem olsa da bazı olumsuz durumlar bu ameliyatı sonuçlarını etkileyebilir. Öncelikle bu operasyonu olmuş kişilerin diyet ve spor yaparak operasyonun sonuçlarını koruması gerekir. Tekrar kilo alımı operasyonun sonuçlarını geriye döndürecektir. 

Bölgesel yağ sorunu dışında deri sarkmaları da olan kişilerde liposuction sonuçları deri fazlalığından ötürü görünmeyecektir. Bu kişilere liposuction dışında deri germe operasyonları da yapılması gerekir. Ancak bu şekilde istenen düz karın görüntüsüne ulaşılabilir. Aksi takdirde liposuction yapılsa bile kişi görünümünden memnun olmayabilir.

Ameliyat Sonrası Dönem

Liposuction sonrası doktorun da önerisiyle ameliyat için özel olarak üretilmiş korselerin kullanılması gerekir. Bu korseler yapılan ameliyata ve alınan yağ dokusuna göre 4 ile 8 hafta arası kullanılmalıdır. İşlem sonrasında ödem ve morluk oluşabilir. Ödemler işlemin sonucunun görünmesine engel olabilir. Ancak bu geçici bir durumdur.  

İşlemden bir hafta sonra içerisinde hastaya gerekli kontroller yapılarak dikişleri alınır. Hastanın günlük hayatına ve işine dönmesi ise iyileşme durumuna bağlı olarak 2 ya da 3 hafta sürebilir. Hastanın egzersiz yapmaya geri dönmesi ise 3-4 haftayı bulabilir. Dikişlerin iyileşmesi ve yara yerindeki ödemin geçmesi ile beraber hasta nihai görünümüne ulaşabilir.

Türkiye’ de Liposuction Ameliyatı

Türkiye’de Liposuction ameliyatı oldukça yaygın bir ameliyattır. İnatçı yağlardan kurtulmak isteyen kişilerin yaptırdığı bu ameliyat günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Türkiye’de uzman kişilerce yapılan bu ameliyat için dünyanın her yerinden insan her yıl Türkiye’ye gelmektedir.

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555