Meme Dikleştirme Ameliyatı Hakkında Bilgi

Meme Dikleştirme Ameliyatı

Meme, eski görüntüsünü her kişide farklı zamanlarda kaybeder. Büyük memeye sahip olan kadınlarda sarkma sorunu genel olarak daha erken yaşlarda meydana gelir. Aynı zamanda sütyenleri de hatalı kullanmak memenin mevcut diriliğini erken zamanda kaybetmesine sebep olur. Normal şartlarda memenin baş kısmının, katlantı hattının üzerinde olması gerekir. Ancak sarkan memelerde baş kısım çoğu zaman katlantı seviyesinde yer alır. Daha ileri vakalarda ise memenin baş kısmı, katlantının altında olur. 

Göğüs toparlayıcı operasyon şeklinde de ifade edilen meme dikleştirme ameliyatı, çevresel ve fiziksel faktörler kapsamında memenin dolgun görüntüsünün kaybolması ya da memenin baş kısmının aşağı doğru sarkması gibi problemler oluştuğu zaman yapılan bir çeşit estetik operasyondur. Bu noktadaki temel prensip ise, memenin baş kısmının katlantı seviyesinde veya daha aşağıda düzeyde olup olmamasıdır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

  • Bütün estetik operasyonlarda mevcut olduğu gibi meme dikleştirme ameliyatıda da medikal açıdan zorunluluk olmadıkça 18 yaşını dolduran kadınlara yapılabilir. 
  • Gebelik ya da emzirme dönemlerinin haricinde yer çekimi de memenin zamanla dik görüntüsünü kaybetmesine sebep olur. 
  • Sıklıkla kilo almak ve vermek ya da büyük memeye sahip olmak gibi faktörler, memenin beklenenden daha erken sürede sarkmasına yol açar. 
  • Meme dikleştirme ameliyatı, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sağlıklı olan bütün kadınlar için uygundur. 
  • Memelerinin görünümünden ya da boyutundan memnun olmayan kadınlar de bu operasyonu yaptırabilir. Fakat meme dikleştirme ameliyatı sonrasında vücutta bir miktar iz kalır. Dolayısıyla bu izlerden rahatsız olma durumu varsa operasyondan önce bir kere daha düşünülmesi tavsiye edilir.
  • Gebe kalmayı planlayan kadınların, meme dikleştirme ameliyatını bir süre ertelemesi tavsiye edilir. Aynı zamanda emzirme dönemindeki kadınların da bu sürecin sona ermesini beklemeleri gerekir. Bu sayede meme son halini alır. Buna bağlı olarak da operasyona daha uygun hale gelir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Tıp dilinde mastopeksi şeklinde de tanımlanan meme dikleştirme ameliyatı, temel olarak iki değişik yöntemle yapılır. Küçük memeye sahip olan kadınlarda cildin altına silikon koyulur. Büyük memesi olan kadınlarda ise fazla meme dokusu çıkarılıp dik bir görünüme kavuşturulur. Bununla beraber memeler arasında meydana gelen asimetrik görünüm de giderilir. 

Meme dikleştirme ameliyatını yaptırmak isteyen kadınların hekime başvurmaları ile muayene süreci başlar. Muayenede hastanın meme dokusu ve meme başının konumu kontrol edilir. Aynı zamanda sarkmanın derecesi de tespit edilir. Meme dikleştirme ameliyatı, genel anestezi ile yapılır. Operasyon sırasında memenin başları önceden planlanmış olan bölgeye alınır. Memenin dokusu şekillendirilir. Bu aşamada büyük memelerden doku çıkarılır. Küçük memelere ise silikon protez koyulur. Ardından da eğer gerek duyulursa bölgedeki fazla deri alınıp operasyon tamamlanır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı İyileşme Süreci

  • Meme dikleştirme ameliyatının ardından 3 saat sonra hasta beslenmeye başlayabilir. Aynı zamanda ayağa da kalkabilir. 
  • Hekim aksini söylemediği sürece ameliyattan sonraki ikinci gün duş alınabilir. 
  • Üçüncü günde ise genel kontrol ve pansuman için hasta hastaneye gider.
  • Hastanın genel durumuna bağlı olarak üçüncü günün ardından günlük yapılan aktivitelere dönülebilir. 
  • İlk 3 hafta boyunca sportif faaliyetlerden mümkün olduğunca uzak durulması önerilir. Bu süre boyunca aynı zamanda memeleri kavrayan özelliklere sahip sporcu sütyeni kullanılması gerekir. 
  • Üçüncü haftanın ardından kol ya da göğüs hareketleri gerektirmeyen basit spor türleri yapılabilir. 
  • Memelerin son şeklini alması ise yaklaşık olarak 3 ay sürer. 

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555