Meme Estetiği Hakkında Bilgi

Silikon Meme

Meme Estetiği

Meme estetiği göğsünün şeklinden memnun olmayan kadınlar için yapılan bir estetik çeşididir. Bu operasyonlar meme büyütme ve meme küçültme olarak ikiye ayrılır. Göğüsleri çok büyük olan ve bundan rahatsızlık duyan kadınlar meme küçültme operasyonu yaptırırken, daha dolgun göğüslere sahip olmak isteyen kadınlar meme büyütme operasyonu yaptırabilir. 

Meme estetikleri günümüzde kadınlar arasında oldukça popüler olan bir operasyondur. Göğüslerinin görünümünden rahatsız olan kadınlar bu operasyonla daha mutlu olacakları bir görünüme ulaşabilirler. Meme büyütme ve meme küçültme olarak iki farklı şekilde yapılan bu operasyonlarda farklı yöntemlerle istenen görüntüye ulaşılır.

Meme Büyütme Operasyonu

Meme büyütme operasyonu küçük göğüslü olan ve bundan memnun olmayan kadınlar için yapılan bir operasyondur. Bu operasyonda göğüslerin hastanın estetik anlayışına uygun olarak büyümesi sağlanır. Aynı zamanda memedeki asimetrileri gidermek ve daha düzgün göğüslere sahip olmak için de bu operasyon tercih edilebilir.

Meme büyütme operasyonlarında vücudun kendi yağ dokusu ya da silikon implantlar kullanılabilir. Yağ dokusu enjeksiyonunda karnın her iki yanından alınan yağlar göğüslere yerleştirilir. Böylelikle vücudun kendi dokusu kullanılarak memenin büyümesi sağlanır. Yerleştirilen bu yağ dokularının memenin yerini alması için damarlanması gerekir. Damarlanmanın sağlanması için de bu dokular kök hücre ile beraber yerleştirilir. 

Silikon ile meme büyütmede ise vücuda uyumlu şekilde üretilen silikon implantlar kas üzerine yerleştirilir. Bu implantların boyutu hastanın estetik anlayışına göre ayarlanabilir. Daha doğal sonuçlar isteyen hastalar küçük silikonları tercih edebilir. Silikon implantın en büyük avantajı bu implantların yıllarca sağlamlığını koruması ve ameliyatta asimetri riski yaratmamasıdır.

Meme Küçültme Operasyonu

Meme büyüklüğü estetik problemlerin yanında bel ve sırt problemlerini de beraberinde getirir. Göğüslerinin büyüklüğünden dolayı hem fiziksel hem de estetik sorunlar yaşayan kişiler için ise meme küçültme operasyonu önerilmektedir. Bu operasyonda fazla meme dokusu çıkarılarak estetik bir görünüm sağlanır. Aynı zamanda meme ucunun konumu ve göğüslerin asimetrisi de bu operasyonla düzeltilebilir. 

Meme küçültme operasyonunda memedeki fazla yağ alınarak daha küçük ve estetik bir görünüm sağlanır. Hastaların istediği küçük meme görüntüsü sağlanırken dekolte bölgesinin görünümüne ve meme ucunun konumuna da dikkat edilir. Sonuçta hastaya yük yaratmayacak küçük ve estetik bir meme görünümüne kavuşulur.

Meme küçültme ameliyatı yalnızca kadınlar için yapılmaz. Bazı hastalıklar ve genetik nedenlerden dolayı memede büyüme sorunu olan erkeklere de bu ameliyat yapılabilir. Jinekomasti denilen bu operasyonda erkeklerdeki gelişmiş ve rahatsızlık uyandıran meme dokusu alınarak göğsün eski görünümüne ulaşması amaçlanır. 

Meme küçültme ameliyatı ile ilgili en büyük endişelerden biri emzirme konusudur. Henüz çocuk sahibi olmamış ancak olmayı düşünen kadınlar için bu konu büyük önem taşımaktadır. Meme küçültme ameliyatlarında bu konu göz önüne alınarak emzirme fonksiyonunu koruyacak şekilde işlem yapılır. Yani bu ameliyatı olan kişiler ilerleyen dönemlerde emzirme ile ilgili sorun yaşamaz.

Silikon Meme

Türkiye’de Meme Operasyonları

Türkiye’de en çok yapılan operasyonlar arasında meme operasyonları da bulunmaktadır. Meme büyütme ve meme küçültme operasyonları Türkiye’de cerrahlar tarafından sıklıkla yapılmaktadır. Dünyanın her yerinden birçok insan da Türkiye’ye bu operasyonları olmak için gelmektedir. Daha güzel görünen bir dekolte bölgesi için meme operasyonları sıklıkla tercih edilmektedir.

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555