Göz Kapağı Estetiği Hakkında Bilgi

Göz Kapağı Estetiği

Estetik görünüm ve güzelliğin vazgeçilmez unsuru olan gözler ve göz kapakları, aynı zamanda yüzde yaşlanma belirtilerinin de ilk görüldüğü bölgelerdir. Otuzlu yaşların başlarından itibaren üst göz kapağında birikme ve sarkma oluşmaya başlar. Bu nedenle göz kapağının boyu uzar ve kenarlarında kazayağı denilen kırışıklıklar oluşur. Göz kapağı estetiği ile bu gibi sorunlar ortadan kaldırılabilir.

Üst göz kapaklarının sarkması kadınlarda makyaj yapamama sorununa da neden olur. Otuzlu yaşların ortalarından itibaren gözaltında çökmeler ve morluklar oluşabilir. Ayrıca gözaltı torbaları ile yanağın arasında gözyaşı oluğu adı verilen bir çizgi oluşabilir. 

Bunlarla beraber üst göz kapaklarındaki birikimler gözün açılmasını zorlaştırabilir. Kaşlarından yardım alan ve bu birikimler nedeniyle kaşlarını sürekli kaldıran kişilerde baş ağrısı ve alın çizgilerinde derinleşme görülebilir. Yıllar içinde artan tüm bu sorunlar yorgun, sağlıksız ve yaşlı bir görünüme yol açar. Tüm bu sorunlar göz kapağı ameliyatı ile aşılabilir.

Göz Kapağı Estetiği Nedir?

Göz kapağı estetiği ameliyatı, göz kapaklarında meydana gelen sarkma, torbalanma, çökme, morluk ve kırışıkların giderilmesini, böylece genç ve dinamik bir görünüm kazandırılmasını amaçlayan estetik bir operasyondur. 

Göz çevresi estetiğinde üst göz kapağı, kaş ve alın ile alt göz kapağı ise yanak ile değerlendirilir. Üst göz kapaklarındaki fazla deri alınır ve sarkmalar, kırışıklıklar giderilir. Ayrıca gerekirse kaşlar da kaldırılabilir. Göz kapakları düşük bir görünüme sahipse göz kapağını kaldıran kaslar kısalır ve kapaklar kaldırılır. Gözlerde çökme varsa yağ ile doldurulabilir. Alt göz kapağında hasarlı göz kapağı ile yanak arasındaki ilişki düzeltilir. Alt kapakta torbalanmış halde bulunan yağlar alınabilir. Gerekirse yanağa ve göz çevresine yağ aktarımı yapılır. 

Tüm bu işlemler tek tek veya yüz gençleştirme ameliyatlarının bir parçası olarak yapılabilir. Göz çevresi estetiği hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık yapılan yüz estetik operasyonlarından biridir. Başarılı bir operasyon kişinin görünümünü anında değiştirir ve genç, dinamik ve sağlıklı bir görüntü sunar.

Göz Kapağı Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?

Göz kapağı estetiği genellikle 35 yaşından sonra başvurulan bir yöntemdir. Ancak üst göz kapağı yapısal olarak fazla etli ve düşük olan veya alt göz kapağında belirgin torbalanma olan kişilerde daha erken yaşta ameliyat yapılabilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatları estetik ve plastik cerrahi uzmanları tarafından yapılmalıdır. Profesyonel olmayan kişilerce yapılan operasyonlar aşağıdaki sorunlara neden olabilir.

  • Gözleri Kapatamama
  • Alt göz kapaklarının aşağı çekilmesi
  • Göz şekli bozulması
  • Gözlerde kuruluk
  • Körlük

Göz Kapağı Estetiği Teknikleri

Günümüz göz kapağı estetiği sadece göz kapağındaki fazla derinin alınması olarak değil, göz ve göz çevresi gençleştirme operasyonları olarak kabul edilmektedir. 

Estetik ve plastik cerrahi uzmanları göz ve göz çevresini değerlendirerek kişiye özel göz kapağı estetiği ameliyatı planı uygulayabilir. Modern estetikte içi boş ve çökük göz kapakları değil dolgun göz kapakları ve yüksek kaşlar benimsenmektedir. Bu nedenle özellikle üst göz kapaklarındaki torbalanmaların giderilmesi değil, korunması ve gerektiğinde yağ dokusu ile desteklenerek göz çevresinin dolgun hale getirilmesi amaçlanır. 

Bununla beraber alt göz kapaklarındaki torbalanmaların giderilmesi değil, torbalanmanın boş alanlara yayılması ve gerektiğinde yağ ile desteklenerek göz çevresinin daha dolgun hale getirilmesi, daha genç ve güzel görünmesi amaçlanır.

Ameliyattan kısa bir süre sonra hastalar günlük hayatına dönebilir. Bu işlem sonrasında kişinin herhangi bir fiziksel işlem yapmasında bir engel bulunmamaktadır. Göz ve yüz çevresinde ödem ve morluklar ilk haftalardan sonra oluşabilir.

HER AN ULAŞILABİLİR

24 SAAT

Ulaşılabilir

Destek

Sizleri bilgilendirmek ve destek vermek adına 24 saat ulaşılabilir destek hattımızdan bilgi veya destek alabilirsiniz.

Bize Hemen Ulaşın!

+90 533 679 6555